Fondant – pynt til kagerne

Der er snart ved at være kommet styr på en hel del ting til brylluppet – nu nærmer tiden sig jo også med hastige skridt!

Jeg har for det første fået købt kjolen – så er der da styr på halvdelen af brudeparrets tøj. 😉 Derudover har vi blandt andet fået lavet en aftale med en dygtig fotograf og ikke mindst en spillemand til at underholde os lidt under middagen.

Men nu ville jeg egentlig komme med en lille guide til at lave fondant. Jeg laver nemlig selv bryllupskagen i form af muffins med netop fondant-pynt. 😉 Derfor går jeg og øver mig lidt en gang imellem. Jeg laver nogle forholdsvis små portioner, da jeg kun bruger fondanten til pynt på muffins. Portionen kan sagtens laves større, hvis der fx skal betrækkes en hel kage.

Opskriften følger her – god fornøjelse! Og snart glædelig jul til jer alle 😀

Ingredienser:

  • 100 gram skumfiduser
  • 1 spsk. vand
  • 1 spsk. neutral madolie
  • 100-150 gram flormelis
  • Evt. frugtfarve
  • Maizenamel til udrulningen

Fremgangsmetode:

  1. Smelt skumfiduserne sammen med vandet – over et vandbad
  2. Når skumfiduserne er smeltede kan der tilsættes en evt. frugtfarve (farven kan også tilsættes i den helt færdige masse i stedet)
  3. En røreskål smøres med neutral madolie – den smeltede skumfidusmasse puttes heri
  4. Flormelisen tilsættes lidt ad gangen – gerne med en sigte
  5. Der æltes/røres til massen er fast og næsten ikke klistrer mere
    • Pas på med ikke at putte for meget flormelis i – det gør, at den færdige fondant kan slå revner!
  6. Når massen er fast, æltes den til sidst igennem på bordet
  7. Massen puttes i en plastikpose og opbevares i køleskabet til dagen efter
  8. Dagen efter kan massen rulles ud med rigelig maizenamel – for at det ikke skal klistre

Herunder ses billeder, der beskriver de enkelte skridt:

  • Fondant - første skridt er at smelte skumfiduserne med vandet - over et vandbad
    Først skal skumfiduserne smeltes sammen med vandet – over et vandbad
  • Fondant - skumfiduserne tager lang tid om at smelte - så vær tålmodig
    Det tager lang tid for skumfiduserne at smelte – så vær tålmodig
  • Fondant - der kan eventuelt tilføjes frugtfarve til massen
    Når skumfiduserne er smeltede, kan der evt. tilsættes en frugtfarve for at give fondanten farve
  • Fondant - der tilføjes flormelis til masse og der røres/æltes til den ikke klistrer mere
    Den smeltede masse puttes i en røreskål smurt med neutral madolie
  • Fondant - massen æltes og puttes til sidst i en plastikpose
    Flormelisen tilsættes lidt ad gangen – gerne med en sigte. Når massen næsten ikke klister mere, æltes den til sidst igennem på bordet
  • Fondant - rullet ud og udstukket til bogstaver, blade og sommerfugle
    Massen puttes i en plastikpose og opbevares i køleskabet til dagen efter – næste dag kan massen rulles ud med rigelig maizenamel og stikkes ud eller formes til alverdens figurer
  • Fondant - det endelige resultat på en lagkage
    Her ses et af mine forsøg – her som udstukket fondant til min lillesøsters fødselsdagslagkage

Skriv et svar